deigor Civil Junior
|
Posted: Sat Oct 17, 2009 7:38 pm Post subject: Drzavljanstva Srb i BiH |
|
|
Vidim slicna tema vec postoji ali s obzirom da je poprilicno zastarela otvoricu novu...
naime, rodjen sam u Srbiji, tamo i regrutovan ali sam se skolovao u Sarajevu i sada sam stekao i drzavljanstvo BiH.. Prije nekih mjesec dana sam zavrsio fax, a kontam i dalje ostati ovdje, naci posao itd... Eh sad imam problem vojske, s obzirom da vise ne mogu odlagati zbog skolovanja. citajuci ostale komentare, tumacenja zakona i ostalih akata video sam da mozda mogu traziti prebacivanje u rezervni sastav-sto drugim rijecima znaci - odlaganje ?? Prije 10ak dana sam bio u ambasadi gdje mi je receno da prebacivanje u rezervni sastav moze biti izvrseno tek nakon 27. godine, a da se do tad od strane ambasade izdaje rjesenje o privremenom boravku... TO mi nije logicno s obzirom da vec imam drzavljanstvo BiH, prijavljen sam na biro ovdje i vjerovatno bih u skorije vrijeme mogao i naci posao... Interesuje me da li je neko imao slicnog iskustva i kako je to rijesio, tj da li je uspio izvrsiti prebacivanje u rezervni sastav i prakticno skidanje sa vojnog spiska..
Takodje, ukoliko neko zna, kako taj novi zakon sto treba da se donese regulise slicne slucajeve i da li ih obuhvata uopste... Sve koje znaju odgovor ili imaju neke savjete za ovaj i slicne probleme bih molio da mi pomognu... _________________ Skype -> deigor |
|